Cactusfestival pakt uit met podium in Begijnhof

Het Cactusfestival is deze zomer aan haar 35ste editie toe. Daarom bouwt de organisatie voor deze editie een extra podium. Dat podium komt in het alom bekende Begijnhof Ten Wijngaerde dat op 200 meter van het Minnewaterpark ligt. Zo biedt het festival plaats voor 5000 extra toeschouwers.

"We zijn heel erg blij met deze aanwinst en de mooie samenwerking met de bewoners van het Begijnhof. Voor dit podium hebben we gekozen voor een programma dat voornamelijk bestaat uit 'Death Metal' en 'Speedcore', om de bezoekers die van het wat hardere werk houden ook tevreden te stelen.", aldus Felix Van de Loock van Cactus.

Ook de bewoners van het Begijnhof, de Benedictinessen, zijn blij met het nieuws.

"Wij moeten hier altijd stil zijn en door het raam zitten kijken naar al die chinezen met hun paraplu's. Na 56 jaar hier te wonen, mag het wel eens iets anders zijn hé. vertelt Rina Ruus, bewoonster van het Begijnhof. "De organisatie heeft ons 3 dagen lang gratis koffie beloofd en we mogen zelfs de bonnetjes doen! We zijn oprecht heel blij dat het Wereldkampioenschap koorzang hier mag doorgaan."

Cactusfestival is er van 5 t.e.m 7 juli 2019.