Burgemeester De fauw legt eerste steen van tuinhuis van Roger

In de Sint-Clarastraat is de eerste steen gelegd van het nieuwe tuinhuis van Roger Deschacht (67). De opening staat gepland voor de zomer van 2021, maar nieuwsgierigen kunnen nu al een kijkje nemen.

Twee jaar na de sloop van de kippenren en na het archeologisch onderzoek en de voorbereidende werken eerder dit jaar, is in de tuin van Roger het startschot gegeven voor de bouw van zijn nieuw tuinhuis. De Brugse burgemeester legde er de eerste van vele rode bakstenen die straks zijn tuin zullen kleuren. "Merci burgemeester", reageert een opgetogen Roger.

Zonder onvoorziene omstandigheden moet het tuinhuisje klaar zijn tegen september 2021. Het bakstenen bouwwerk herbergt een rek voor tuingerief, twee fietsen, een grasmaaier en, op de bovenste verdieping, een duiventil voor maximaal twintig duiven. De blikvangers voor het tuinhuis op de gelijkvloerse verdieping zullen het kleine raampje en de geverfde gele wanden zijn, die ervoor zorgen dat het huisje kan worden opgevat als iets groter dan het eigenlijk is. De opdracht werd vorig jaar gegund aan de maat van Roger, Pierre Dinck. Prijskaartje van het project: €1200.

Virtueel kijkje

We kozen voor een design- and buildprocedure, waarbij tegelijk het ontwerp- en het bouwteam werden aangeduid: Pierre. Het plafond van 1200 euro ligt hierbij vast”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “De investering wordt grotendeels gedragen door het pensioentje van Roger en het zwart geld van zijn vroeger café.

"De investering, met een plafond van 1200 euro, wordt grotendeels gedragen door het pensioentje van Roger”
Roger Deschacht en burgemeester De fauw in de tuin van Roger

Momenteel zijn de graafwerken voor de funderingen nog volop aan de gang. In oktober beginnen de betonwerken voor de kelder en de opbouw van de eerste torenkraan. Het werfverkeer zal dan via de Sint-Jorisstraat en Vlamingdam verlopen.

Hoewel het nog twee jaar wachten is op de opening, kunnen nieuwsgierigen nu al een virtueel kijkje nemen in het nieuwe tuinhuis van Roger. Op de website van de stad is het beoogde eindresultaat te ontdekken door middel van een virtuele rondleiding.