Hoofdaandeelhouder KSV Roeselare Josef-Marie (voor maar liefst €37) opgelicht

KSV Roeselare was even failliet. Onverwacht, maar een echte aardbeving voor investeerder Josef-Marie Dedecker (72) uit Oostkamp. Dedecker is namelijk hoofdaandeelhouder van de club.

"Klopt, tien jaar geleden heb ik Roeselare overgenomen samen met wat camionchauffeurs uit Roemenië en Lichtervelde. Veel geld hadden we niet, dus alles samengelegd konden we €37 op tafel leggen", reageert een ondergedoken Dedecker vanop een geheime locatie op Sint-Jozef, net naast de Carrefour Market in de Pannebekestraat.

Als hoofdaandeelhouder van KSV Roeselare is Josef-Marie elke match uitgenodigd in de loge van de club en mag Dedecker gratis het toilet van de club gebruiken als het echt moet. Maar niet voor veel langer.

Dedecker is de voornaamste verliezer in de saga, en zal wellicht zijn levensstijl moeten aanpassen. "Dat zal pijn doen. Ik ben altijd een slimme investeerder geweest, maar soms heb je gewoon tegenslag", besluit de ervaren investeerder, die eerder ook al aandeelhouder van Lernout & Hauspie en Thomas Cook was.