Bruggeling blij met snipperjaar Club: "kunnen we eindelijk eens een jaartje niét feesten"

Het seizoen van Club Brugge verloopt vooralsnog niet al te best: de mooiste ploeg van België staat momenteel slechts vierde, en terwijl dat een topprestatie zou zijn voor Cercle, is dit bijzonder slecht voor Club.

Toch vindt niet iedereen dit een slechte zaak. Roger Deslegte (74) uit de Oost is bij dat hij niet meer elke match in de pinten moet vliegen omdat "ze weer gewonnen hebben": "ik doe momenteel 'Dry January' dus het huidige vormpeil van de Club helpt immens. Vroeger dronken we evenveel pinten als dat Club thuis ongeslagen was. Geloof me, na meer dan veertig matchen/pinten begin je toch te twijfelen aan je levenskeuzes."

Een heel seizoen forfait

Ook bij café De Platse is men eerder opgetogen: "we denken er aan om voor het eerst in vele jaren eens op congé te gaan. Vroeger was dat niet mogelijk, omdat club gewoon alles won." Hetzelfde sentiment horen we bij de andere horecazaken op Sint-Andries: "misschien moet Club gewoon een seizoen lang thuis forfait geven, dan kunnen ze snel dat nieuw stadion bouwen."

Sportief is het alvast een goede zaak, vindt schepen van sport Franky Demon (CD&V): "zo krijgt de rest van het land ook eens een kans. Ik ben trouwens bevriend met enkele mijnwerkers uit Genk en die zijn in de wolken. Niet proberen is dus de boodschap, en tevens ook mijn levensmotto."