Brugge cancelt optreden Soulsister: "woke gaat te ver"

Bijzonder ontgoochelend nieuws op de vooravond van Vlaanderen's mooiste: de Belgische popgroep Soulsister ziet haar optreden op de Brugse Markt op het laatste moment gecancelled. Door de regen, vertelt de organisator, maar ook door de extreem-linkse leugenkerk.

Te ver

Vele Bruggelingen keken al uit naar het optreden van de band met dat ene bekende nummer dat iedereen kan meezingen maar voor de rest niks anders heeft gepresteerd in hun vluchtige carrière in de subtop van de Belgische pop. Tevergeefs, de leden van Soulsister hebben op café mogen blijven.

Volgens insiders is de echte aanleiding voor hun cancelling een grove mop die Jan Leyers had verteld op café over transseksuelen en het feit dat Dries Van Langenhove het bed deelt met zijn zus, en iedereen weet dat dat niet mag. Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever vindt alvast dat woke deze keer te ver is gegaan en verzekert ons dat hij het toch gewoon hierbij zal laten. "Maar o wee als het nog eens gebeurt", reageert de politicus met zijn kenmerkende zucht.

Lab9

Het andere slachtoffer van de cancelling van Soulsister is de coverband Lab9, die ook iPhones en andere Apple producten verkoopt in de Geldmuntstraat. "We hadden een mooie setlist samengesteld", reageert de teleurgestelde frontvrouw en zaakvoerder van Lab9 Anicka Debidder, "tophits van Slipknot, M-kids en Cradle Of Filth zouden de Markt in vuur en vlam hebben gezet. Deze annulering is een stevige streep door onze rekening, want op Apple producten zit maar weinig marge."