Dievenbende STEELT Reitje bij klaarlichte dag

Het Reitje ter hoogte van de Nepomucemusbrug

Een tot nader toe onbekende dievenbende uit de Pannebekestraat op Sint-Jozef heeft vandaag op klaarlichte dag het stukje Reitje aan de Dijver gestolen. Politie en parket zijn ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

"Koperdiefstallen kennen we", vertelt de woordvoerder van de politie Jean d'Arme, "maar dit is de eerste keer sinds dat de protestanten het Zwin hebben gestolen, dat er nog eens een waterweg wordt ontvreemd." Toch hebben de bandieten uit Sint-Jozef ervaring met het stelen van waterlopen: zo tapt Benji D'haese uit de Ronsaardbekestraat al jarenlang water af van zijn bejaarde buurvrouw Arlette Devuyst.

Niet zonder meer

Het Reitje werd ook niet zonder meer gestolen: de dieven lieten namelijk een perfect aangelegde parkeerstrook in klinkers achter in de plaats. Die parkeerstrook werd dan ook onmiddellijk dubbelgeparkeerd door een Franse toerist met een te brede SUV en een BMW met kenteken van Sint-Michiels.

"Ik vind dat ongehoord", reageert de schepen van openbare werken Mercedes Van Volcem, "wij doen er ettelijke jaren over om een klein stukje kasseibaan te herleggen, en dat crapuul van Sint-Jozef legt hier op een namiddag een buitengewoon egale klinkerstrook. Dat is broodroof."

De schepen staat nog steeds perplex, en weet niet goed wat te doen. "Misschien dat we een waterloop van bij de boertjes (Dudzele, nvdr) laten overbrengen", aldus nog Van Volcem. Benieuwd dus naar de verdere ontwikkelingen.