Schepen Franky Demon opnieuw verloren gelopen in Colruyt

Het was even paniek in de Colruyt van Assebroek: de Brugse schepen van onder andere ruimtelijke ordening Franky Demon (CD&V) was voor een tiental minuten uit het zicht verdwenen van zijn oppasser, burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

"Het was Nico zijn toer om op de Franky te letten dit weekend, maar die had het na één avond al helemaal gehad met Franky", getuigt De fauw, "daarom heb ik hem maar opgehaald, maar ik moest nog boodschappen doen." Daarom dat de burgemeester even snel stopte aan de Colruyt.

Levende goudvis

"Van zodra we binnen waren was Franky ribbedebie. Je kent dat, die wil zijn energie kwijt van de hele dag binnen te zitten bij Nico", vertelt De fauw verder. Franky mag namelijk al enkele weken niet meer naar de KSA omdat hij er voor een weddenschap een levende goudvis heeft opgegeten.

"Nu soit, ik deed mijn kleine commissies voor de apero van die avond: vijf bakken Duvel, drie flessen oude graanjenever en een flesje rode wodka", vervolgt De fauw, "Zes bakken Maes, drie kratjes Westmalle - Dubbel en Tripel, en een Fanta. Ik had een BYOB feestje gepland met Pablo Annys (Vooruit)." Na de winkel doorstapt te hebben was Franky echter nog steeds niet terug.

Grootscheepse zoekactie

Alle alarmen gingen af om de bengel terug te vinden. Nochtans, de winkel is niet bijster groot. Franky heeft echter altijd al moeite gehad met oriëntatie, zo heeft hij nog steeds zijn kabinet in het federaal parlement niet gevonden. Gelukkig werd de knaap al snel teruggevonden. "Je moet het maar kunnen, verloren lopen in de Colruyt", aldus De fauw, "elke winkel ziet er letterlijk even deerlijk uit."

"Ik vond het wel schattig", aldus de ontroerde Colruyt-medewerker Davy Broeckx die Franky wist te lokaliseren, "Franky wou een bevrozen forel kopen om die weer tot leven te wekken, zodat hij terug bij de KSA kon. Ik weet het, de man is vijftig, maar ik heb ook kinderen hé." Broeckx pinkt een traantje weg.

Eind goed al goed dus voor de rakker.