Thema Feest in ’t Park 2023 is "water": Minnewaterpark alvast blank gezet

Op zaterdag 24 juni staat het populaire wereldfestival Feest in ’t Park terug in het Minnewaterpark. Je kunt er allerlei gerechten proeven en een streepje wereldmuziek meepikken. Het thema van dit jaar is 'water'.

Extra dimensie

"Daarom hebben we vanuit het schepencollege beslist om er een extra dimensie aan te geven en het volledige park onder water te zetten", glundert schepen Mercedes Van Volcem (Tegen Brugge), "de bezoekers zullen met bootjes kunnen rondvaren tussen de verschillende standjes."

Aanvankelijk leek het alsof plan van Van Volcem niet zou worden goedgekeurd door haar collega-schepenen. "Vooral Franky Demon (CD&V) was geen voorstander van het idee, omdat hij bang is van water", geeft schepen Van Volcem toe, "maar nadat we een belevenisparcours en een escaperoom hadden toegevoegd, was de schepen uiteindelijk wel aan boord."

Ook Franky's oppasser Dirk De fauw reageert positief op het idee: "Franky zal zich kunnen 'jeunen' in op dat avonturenparcours." Het belevenisparcours richt zich vooral op 6-14 jarigen.

Nieuw dit jaar zijn ook verschillende eetstandjes uit de derde wereld. Zo heeft het festival nu ook een tentje met Limburgse vlaaien en worsten uit de Ardennen. Charmezanger Ludo zorgt voor een wereldse muzikale noot met liedjes in het West- én Oost-Vlaams.