Brouwerij De Halve Maan en Mia Doornaert slaan handen in elkaar voor N.A. bier

Uit recent onderzoek van de K.U. Leuven blijkt dat het percentage ronduit saaie mensen in Vlaanderen de voorbije tien jaar exponentieel is gestegen. Een gevolg hiervan is de toenemende populariteit van non-alcoholische bieren.  Een trend waar ook de Brugse brouwerij De Halve Maan gretig op inspeelt. Na de lancering in 2018 van de ‘Sportzot’ – door verschillende redactieleden van DBS bestempeld als ‘niet te zuipen’ - pakt het vandaag uit met een tweede non-alcoholische pils en slaat hiervoor de handen in elkaar met een wel heel markante B.V.: Mia Doornaert

MDNA

Het nieuwe bier lijkt zich vooral op jongeren te richten met zijn opvallende naam: MDNA (kort voor Mia Doornaert Non-Alcoholisch). “Het is een pils die het moet hebben van zijn sterke zure en bittere toetsen. Bij het drinken ervan word je vrolijk noch opgewonden. Kortom: vintage Mia Doornaert.”, verklaart Mia Doornaert zelf op strenge en aanmanende toon.

CEO van de Halve Maan Xavier Vanneste is blij met zijn nieuwe merk. "Om de zoveel tijd hebben we wel eens een hele ‘batch’ Sportzotten die mislukt en te zuur en/of te bitter uitvalt. Met de lancering van dit nieuwe merk kunnen we met dank aan de heer Doornaert die verloren hectoliters nu toch verpatsen”, onthult een geamuseerde Vanneste.

Mia Doornaert met haar nieuwe bril voor de Halve Maan brouwerij