BREAKING: Cercle kaapt Deila weg voor de neus van club

Het zijn intense dagen in Luik, waar iedereen sinds de sluiting van de mijnen onder hoogspanning leeft.

Trainer Ronny Deila verlaat Standard en is op weg naar Club Brugge, of toch tenminste zo leek het. Tot deze ochtend, toen bleek dat Deilia niet voor de woensdagmarkt of Club Brugge naar de Breydelstad is afgezakt, maar wel voor de vereniging.

Telewerken

Zijn geloofwaardigheid bij Standard stond al op losse schroeven, daarom dat de keuze voor Cercle heel natuurlijk aanvoelt, schrijft het managementbureau van Delilia. Ook het sportief succesvol Cercle doet Club verbleken. Dalila ontkent wel onmiddellijk dat hij zeker niet voor het geld van Monaco kiest in plaats van het geld van Verhaeghe: "maar bij Cercle kan ik wel telewerken van de Côte d'Azur, dat steekt wel af tegen Westkapelle."

Clubvisie

Bij Club ontkennen ze dat er al afspraken waren met Dilia: "Met het geld van de nakende transfer van Noa Lang naar de grens met Holland voeren we verregaande gesprekken met Ronny Depla uit Loppem, die momenteel nog zwijnentemmer is", aldus Vincent Mannaert, "volgens ons bezit hij unieke skills die hij zal kunnen gebruiken op de huidige spelerskern."

"Volgens onze visie is Club beter gediend met onbekende jonge trainers zonder enige ervaring op het hoogste niveau. Ronny Depla heeft er een fantastisch sportief seizoen opzitten met de U7 van Loppem en wij vinden oprecht dat hij deze kans verdient.", aldus nog Mannaert.

(Willy Orstman)