Werelduurrecord toch niet verbroken: uur is nog steeds 60 minuten

Gisteren werd bekendgemaakt dat Victor Campenaerts het werelduurrecord op de fiets klopt en zo Sir Bradley Wiggins opvolgt in het indrukwekkende rijtje met o.a. Eddy Merckx. Echter, uit betrouwbare wetenschappelijke bron hebben wij kunnen vernemen dat dit niet klopt.

"Een uur telt nog altijd zestig minuten", legt professor aan de Universiteit Van Lapscheure (UVL), Jaap Denek uit, "het is dan ook manifest onwetenschappelijk om een uur in kilometer (55.083km is het huidig werelduurrecord, nvdr) uit te drukken." De wetenschap heeft er eeuwen over gedaan om tot die conclusie te komen, volgens Denek, Campenaerts is dan ook een zoveelste charlatan in het rijtje van Raspoetin, Scientology en Dirk Draulans. Het is niet aan de gewone mens om de wetenschap aan te passen. "Daar zouden boetes en celstraffen moeten op komen", volgens Denek.

De wetenschap kijkt dus met argwaan naar de poging van Campenaerts, en ze zijn niet alleen. Ook in Brugge kijkt men ervan op.

"Werelduurrecord? Ja meneer, ik heb ook al eens een uur gefietst. Heb ik dan ook een record vast?" vraagt Arsène Vermeersch uit Sint-Andries zich af.

Hoongelach van achterin café De Comptoir: "waar houden mensen zich mee bezig? Dat ze eens aan het echte werk beginnen: pinten drinken en achter de wuven zitten", aldus Peter 'Paljas' Dedecker, vaste klant bij de Comptoir.