Wat is er met Pieter Marechal? Schepen loopt op straat te pintelieren op Sint-Pieters

Schepen Pieter Marechal (CD&V) is door verschillende buurtbewoners op Sint-Pieters gespot met een frigobox onder de arm en een Brugse Zot in de hand. Volgens ooggetuigen zou hij zich willekeurig op een hoek van een straat zetten om zich vervolgens lam te zuipen.

Zet je

"Ik vond het heel bevreemdend," vertelt buurtbewoonster Agnes Doweere uit de Palingstraat. "Hij heeft hier urenlang in zijn eentje Brugse Zotten zitten drinken, terwijl hij iedere passant vroeg om zich erbij te zetten." Volgens Agnes klonk de schepen soms zelfs wanhopig: "Kom, het is toch geestig? Zet je eftjes" vroeg hij aan mij. Ook zei hij: "Zet je gewoon, kom." Maar op maandagochtend moet ik wel gaan werken, hoor meneer." Volgens Agnes durfde geen enkele passant de schepen te benaderen, mogelijk omdat hij nog steeds vlooien zou kunnen hebben.

Tournée Marechal

De schepen zelf ontkent echter dat het niet zo goed gaat met hem: "Onder de noemer Tournée Marechal ga ik gewoon rond in de deelgemeenten om campagne te voeren", reageert de schepen, "ik doe dat trouwens samen met mijn compagnons de route, Ludo van Campenhout en Vincent Mannaert. Door het organiseren van ouderwetse zuippartijen zou ik dan misschien over Franky kunnen springen qua stemmenaantal. Franky mag toch nog geen pinten lekken."

Pieter Marechal drinkt alleen pinten met zijn frigobox op Sint-Pieters

Volgens die logica zou Marechal dan in polepositie komen te liggen om burgemeester Dirk De fauw op te volgen. Het is namelijk publiek geheim dat Dirk De fauw het binnen twee jaar afzwaait om te gaan zonnekloppen in een riante villa in Sint-Joris, nabij Beernem. Onze politicoloog Janne Narten bevestigt dit volmondig: "als ik ja zeg, ga je dan weg Kenny?" Duidelijke woorden dus.

Ook morgen staat schepen Marechal terug op de hoek van de Palingstraat en de Sint-Pieterskerklaan om pinten achterover te kappen: "en ik zal dat élke dag doen, op dezelfde plaats, tot en met de verkiezingen!"