"Verrassend jonge lijst", zegt kandidaat-burgemeester die dit jaar pensioenleeftijd bereikt

De lijst van de huidige burgemeester Dirk De fauw (66) is eindelijk af: CD&V heeft na veel moeite toch 47 nog levende kandidaten kunnen vinden. Opvallend: de lijst is deze keer wel érg jong, met een gemiddelde leeftijd van 74 jaar.

Verbonden met de jeugd

Maar liefst 20 procent zijn jonge Bruggelingen van onder de vijfenzestig. Die jongeren zijn dan ook een echte verrijking voor de CD&V, en zullen zich volledig smijten, in mate van het mogelijke, en als hun fysiek het toelaat. "Ook ik ben m’n politieke carrière jong begonnen", vertelt De fauw, die vervolgens in geuren en kleuren vertelt over het leven tijdens de bezetting van 1940-1944.

"We hebben ook nog tien andere kandidaten langs de zijlijn staan voor mochten er opnieuw zijn die overlijden tijdens de campagne", stelt de burgemeester ons gerust. De burgemeester zelf wordt er dit jaar ook al 67 en bereikt daarmee de wettelijke pensioenleeftijd, maar dat hoeft volgens hem geen probleem te zijn: "ik voel mij nog steeds verbonden met de jeugd. Meer zelfs, ik smoor ze nog altijd puur." Samen met de jongeren op de lijst wil De fauw Brugge terug een jonge, cultureel relevante stad maken.

"Ik smoor ze nog altijd puur." - Dirk De fauw (66)

Jongerencampagne

Uittredend schepen Minou Esquenet fungeert dan weer als de toxische grootmoeder die niks liever doet dan haar eigen kleindochters ondergraven. "geen wonder dat de helft van haar kabinet op ziekteverlof is", vertelt De fauw trots, "samen met jongerenvoorzitter Jozef Dewachter (94) gaat ze meehelpen de jongerencampagne vorm te geven. Dit doet ze dan door vanuit haar appartementje in Benidorm de kandidaten te stalken op Tiktok."

Voor de rest vinden we ook bekende koppen zoals ex-kandidaat burgemeester Franky Demon, Nico Blontrock en Pieter Marechal op de lijst terug. Die laatste ging zijn mooie plaats al direct vieren met een bak bier op Sint-Pieters. Opvallende nieuwkomer is Rani Hoste, belastingscontroleur en over het algemeen de minder populaire Hoste uit Sint-Pieters (dat is voormalig slager Frank Hoste, nvdr). Ze krijgt meteen de prominente vierde plaats toegekend.