Competitie voor Graspop? Reginald start oud-ijzerwinkel in Breydelstraatje

Voor de 27ste keer gaat dit weekend Graspop Metal Meeting door in Dessel. Het festival is bekend bij fans van het hardere genre en trekt een publiek vanuit de hele wereld. Maar waarom gaat dat door in Dessel, en niet in Brugge, vroeg Reginald Devos uit Koolkerke zich af.

Daarom start Reginald volgende week zijn eigen Metal Meeting in het Breydelstraatje te Brugge. "Ik heb eens een foto getrokken van dat onnozel wafelkraam waarvan hun wachtrij altijd de hele straat blokkeert, en er voor te lachen wat ratten in gephotoshopt. Vervolgens heb ik er een inspecteur van de voedselveiligheid op afgestuurd en voila: de zaak werd verzegeld en in de plaats komt Reginald's Metal Meeting."

Alle harde genres

Reginald specialiseert zich naar eigen zeggen in álle genres die onder de noemer "metal" vallen: "ik ben lang lasser geweest bij de Brugeoise, en tot enkele jaren terug schoepte ik met mijn maten Roger en Tanguy koperdraad van de NMBS op Sinte-Pieters. Ijzer, aluminium, koper, chroom, nikkel, lood, zink, tin, ... Je zegt maar: ik heb het."

Zal de sfeer dan wel hetzelfde zijn als in Dessel, vroegen wij ons af? "wees gerust, ik ben afkomstig van Koolkerke. Ik zit hele dagen in de pinten en ik woon in een tent. De mensen zullen zich direct thuis voelen."

"Ik ben afkomstig van Koolkerke. Ik zit hele dagen in de pinten en ik woon in een tent"