Warmste week compleet fiasco: week van 10 juli was veel warmer

Ontnuchtering en verslagenheid bij de Warmste Week op 't Zand in Brugge: de gemiddelde temperatuur de afgelopen dagen is met 7,4 graden mijlenver verwijderd van de 26,5 graden in juli. Daarmee is het nu al vrijwel zeker dat deze week niet warmer zal worden.

Zomer in december

Weerman Jacques Devriese bevestigt: "het klopt dat het over het algemeen véél kouder is in december dan in bijvoorbeeld juli of augustus. Dat is echter niet overal zo: in Australië bijvoorbeeld is het zomer in december." Devriese adviseert dan ook om de Warmste Week niet langer in België te organiseren, maar in Tenerife of Gran Canaria.

Er mag dan wel al ongelofelijk genereus gegeven zijn, door deze nare vaststelling zal het opgehaalde bedrag aan het eind van de week wellicht niet aan het goede doel kunnen worden geschonken. "Het telt gewoon niet, eerlijk is eerlijk", aldus Vlaams minister Ben Weyts, "het behaalde bedrag zullen we gebruiken om de afbetaling van onze schulden te financieren, en misschien voor een citytrip naar Charleroi."

"Waarom doen we het dan nog", reageert de ontgoochelde Brugse burgemeester Dirk De fauw, "wie haalt het ook in zijn kop om dit in december te doen? Zijn het Walen misschien daar bij Studio Brussel? Jezus."