"Het was erover" - het relaas van de vette feestnacht van Franky Demon

Drie - twee - één - gelukkig nieuwjaar! De menigte stond rijendik op het Zand, toen er werd afgeteld naar het nieuwe jaar. Burgemeester Dirk De fauw en Nico Blontrock leidden de dans, maar waar is die andere vette vis? Waar was de toekomstige burgemeester? Waar was Franky Demon?

"Ja hij zat aan mijn toog rond 20u", getuigt uitbater van de Bras Andy Diss, "vooral alleen, maar doorheen de avond kwamen verschillende types hem groeten, en zijn ring kussen. Vreemd gedoe." Na twee kriekjes en een Pornstar Martini is Demon aangezet. Maar naar waar?

Sigaretten schooien

"Net voor middernacht kwam hij hier sigaretten schooien", vertelt uitbater van het nieuwe café "Oswald" op het Zand, Oswald Vanachteren. Vervolgens stond schepen Demon een half uur naast de DJ om verschillende plaatjes aan te vragen. "We moesten wel draaien wat hij vroeg, hij dreigde ermee om onze vergunning in te trekken. Het nummer 'I'm Not A Girl, Not Yet A Woman' is zeker drie keer aangevraagd door Franky." Andere nummers die werden Franky aangevraagd door zijn "Creep" van Radiohead en "Girls Just Want to Have Fun" van Cyndi Laupe. Een uurtje later is hij dan met zijn petanque-maten vertrokken, richting Eiermarkt.

We moesten wel draaien wat hij vroeg, hij dreigde ermee om onze vergunning in te trekken.

"Ja hij kwam hier binnen met drie tieners", getuigt priester en mede-eigenaar van de Pick, Korneel Daems. "Ik dacht dat het zijn zonen waren, maar het waren zijn maten. of zijn 'brotherhood', zoals hij het zelf benoemde." Het viertal begon shotjes rode vodka te zwelgen op de tonen van 'Loser' van Beck. Toen Demon aan zijn derde shotje begon, begon het café spontaan 'Franky, Franky!' te scanderen. "Terwijl de burgemeester pinten aan het lekken was met de tachtigplussers in het Lindenhof, ging Franky resoluut voor de jeugd. Franky is de échte burgemeester", getuigt de enthousiaste feestgangster Ann Meflicker (15). Maar ook daar is Franky na enkele shotjes vertrokken. Waarheen?

Goocheltrucs

"Hij kwam hier rond een uur of drie weer binnen gewaggeld", aldus de geagiteerde uitbater van de Bras, "samen met de Dewulftjes van Sint-Pieters. Hij probeerde onmiddellijk het personeel te commanderen en zette zich vervolgens buiten, net naast de buitenwippers." Daar probeerde hij de buitenwippers te imponeren met zijn goocheltrucs. "Kijk naar deze sigaret", zei hij dan. Dan rookte hij ze in één trek op en exclameerde hij voor het volledige terras: "weg!". Na vijf sigaretten kreeg hij echter een zware hoestbui en is hij naar het toilet gespurt. "We denken dat hij daar nog zit", aldus Diss, "het rook er naar wiet en we hoorden hem "I Kissed a Girl" van Katy Perry neuriën."

Een zware nacht dus voor de populairste politicus van Brugge. Benieuwd of dit een voorproefje is van wat nog volgt dit jaar. Never change, Franky!