Waarzegger uit Dudzele voorspelt of het morgen regent

De zelfverklaarde waarzegger Eddie Puype (46) uit Dudzele gooit hoge ogen op de internationale beurs voor waarzeggers in Berlijn. Eddie kan voorspellen of het morgen regent of niet.

"Daar heb ik een speciale truc voor. De meeste waarzeggers willen alles rap rap in de rapte doen, ik denk er eerst 24 uur  goed over na. Dat maakt mijn voorspellingen veel accurater", legt Puype uit. En hij is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder voorspelde hij al dat de Krakelebrug ging open gaan tijdens spitsuur, dat de horeca ging klagen over het één of ander en dat Renaat Landuyt (SP.a) de verkiezingen ging verliezen.

"Ik sta in contact met hogere sferen", zo verklaart Eddie zijn plotse succes. "Vroeger kon ik op café voorspellen wat de rekening ging zijn en of de ober vriendelijk zou zijn. Mijn maten vonden dat speciaal, dus heb ik er mijn beroep van gemaakt." Puype denkt eraan om een waarzienersbureau op te richten en in zee te gaan met de twee Brugse voetbalploegen. "Ik heb ook ervaring met voorspellingen in het voetbal: volgende week wint Club en verliest Cercle. En de rest van het seizoen zal dat altijd hetzelfde zijn", voorspelt Puype nog.