Vandaag Meifoor! Om 17.00u voor schepen Demon, 18.30u voor iedereen

Eindelijk! Voor het eerst sinds corona en de werken in het Albertpark is het terug vollen bak voor de Brugse Meifoor.

De deuren gaan open om 17.00 u om zo schepen Franky Demon (CD&V) een kans te geven om de attracties te proberen, zonder uitgelachen te worden door twaalfjarigen. Vanaf 18.30 u gaat de foor dan open voor iedereen, behalve mensen van Sint-Jozef.

Ruimte

"We geven graag wat ruimte aan Franky", aldus foorkramer Freddy Grocon, "anders jaagt hij alle andere kinderen weg met zijn politieke praat." Gelukkig Grocon rekenen op burgemeester Dirk De fauw, die momenteel nog steeds bewindvoerder en babysit is van Franky.

Nieuw dit jaar is Roger uit Zuienkerke met zijn VR paardenstal-simulator, het Centrifugal G-force Wassalon by Miele en een gloednieuwe stand dode-eendjes-uit-de-Reitjes-vissen bij het Putje. "We hopen op een recordopkomst", aldus Grocon, "we hebben de prijzen niet gewijzigd, maar we hebben de ritjes wel korter gemaakt. De achtbaan Wild Mouse stopt nu dus halverwege, dus moeten de passagiers de rest te voet doen."

De foor gaat terug tot het jaar 1200 en was oorspronkelijk alleen toegankelijk voor Bruggelingen uit de binnenstad. De enige attractie tijdens de eerste twintig jaar was een zwaarlijvige en misvormde man uit Roeselare, Stephanus Santobinus.