Klasgenootjes van Bertje (6) jaloers omdat hij in Gent gaat studeren

Geen leuke vrijdag voor de ouders van Bertje (6) die in het eerste leerjaar zit van basisschool Sint-Leo te Sint-Pieters. Hun zoontje werd namelijk 'geheadhunt' door basisschool De Panda te Gent.

"Ik geloofde mijn oren niet", aldus de verontwaardigde moeder Katrien Deslecke (36), "Bertje kwam thuis van school en vertelde mij dat hij vanaf volgend jaar in Gent gaat studeren, en dat ik maar een kot moest regelen." Bertje werd namelijk opgebeld door headhuntersbureau RecruitX uit Sint-Amandsberg, dat ook bekend is voor zijn kaasraspen. Volgens Bertje waren al zijn klasgenootjes dan ook heel jaloers.

Uitstroom

Het gebeurt steeds vaker dat onderwijsinstellingen uit Gent hun pijlen richten op de Brugse schoolgaande jeugd en dat is broodnodig: voor het eerst in decennia verlaten er namelijk meer West-Vlamingen de stad dan dat er bij komen. Door de grote uitstroom van normale, werkende Vlamingen, blijft de stad dus achter met het marginale deel van de bevolking.

Met deze drieste campagne komt er dus een einde aan de 641-jarige vrede tussen de twee voornaamste steden van Vlaanderen. Volgens politicoloog Janne Narten zal het niet lang duren tot het Brugse stadsbestuur de algemene mobilisatie afkondigt en op Gent marcheert.