Stadsfestival Moods! afgeschaft wegens niet toeristisch genoeg

Cultuurschepen Nico Blontrock (CD&V) heeft via zijn Onlyfans account laten weten dat het populaire stadsfestival Moods! is afgeschaft. Het festival was namelijk niet populair genoeg bij de belangrijkste burgers van de stad, de Spaanse toeristen.

"We krijgen al langer klachten over het feit dat de muziek onverstaanbaar is voor het merendeel van de toeristen", duidt Blontrock, "het is dan ook volledig onverdedigbaar dat we als stad dit festival blijven financieren." Met de 100.000 euro die normaal gezien naar het festival zou gaan, gaat de stad nu investeren in Bitcoin en een blauw vinkje voor de Twitterpagina.

Besparen

Het is niet de eerste keer dat schepen Blontrock bespaart op populaire cultuur. Zo bespaarde de schepen ons vorig jaar eens van een infantiele en langdradige speech toen hij moest passen voor een receptie wegens ziekte. Toch is het opmerkelijk dat de stad één van de populairste zomeractiviteiten in Brugge gewoon stopt.

Het feit dat de optredens op de Burg zowat het enige noemenswaardige cultuurevenement van de zomer is waar men geen obscure ijslandse electropop programmeert, is niet van tel voor de schepen: "Bruggelingen hoeven niet te klagen: die zitten in juli toch allemaal in Frankrijk. Die kunnen gewoon zoals iedere normale mens naar Bart Peeters luisteren op Radio 2."

De schepen wijst er ook op dat Oostende slechts twintig kilometer verderop ligt, en dat ze daar tenminste wel nog moeite doen.