Vals alarm: gespotte UFO op Sint-Andries blijkt Franky Demon in go-cart te zijn

Franky Demon en de Zandstraat. Beeld van bodybuilder: ongerelateerd maar wel grappig

Er was even opschudding op dinsdag rond de middag: in de buitengewoon mooie en rustige Zandstraat op Sint-Andries werd er een UFO gemeld. Verschillende buurtbewoners waren al in een staat van absolute reddeloosheid en paniek.

"Wij nemen dergelijke meldingen altijd heel serieus", giechelt politiecommissaris Vernuffelt, "maar soit, na drie telefoontjes hebben we toch besloten om eens te gaan kijken."

Geen UFO

Toen de politie ter plaatse kwam, merkten ze al snel dat het helemaal niet om een UFO ging. "Opeens hoorden we van verderop in de straat lawaai, alsof er een kind het geluid van een racewagen nadeed", aldus agent Çois Felman, "en niet veel later zagen we het silhouet van Franky Demon in een go-cart verschijnen." De schepen van de stad zat helemaal voorover gebogen in een te klein vehikel en zag er erg ongemakkelijk uit, maar dat leek hem niets te deren.

De politie hield de schepen even staande, maar toen ze over wilden gaan naar een routine identiteitscontrole, riep de schepen opeens uit: "weten jullie wel wie ik ben? Ik ben Max Vanderstappen!" waarna hij aan 20km/u wegscheerde. Een korte klopjacht werd nog georganiseerd, maar het was al tegen de noen dus werd die snel opgegeven ten voordele van een poulicroc en een bak friet zonder saus, want de agent was op dieet.