Dirk De fauw, 'de BUSSENAFSCHAFFER', wil enkel nog constructieve kritiek op bussenplan

Het spel zat zoals verwacht op de wagen tijdens de Brugse gemeenteraad afgelopen maandagavond. Er kwam een lawine van kritiek op het bussenplan, en dat was gericht aan één persoon: uittredend burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

Politieke erfenis

Zowel de meerderheid als de oppositie vroegen een dringende herziening, en dat 'trapte ferm op mijn pik', dixit de burgemeester: "er worden politieke spelletjes gespeeld. Welke dat zijn weet ik niet, ik mocht nooit meekaarten van Patrick (Moenaert, nvdr), maar ik verdenk Pablo."

De fauw zit al een tijdje in met zijn politieke erfenis, die volgens ingewijden erg mager is. "Dirk De fauw probeert het bussenplan te verkopen als een succes, maar iedereen weet dat hij de planningsvergadering had gemist omdat hij zich naar de kloten had gezopen in de Night de avond ervoor", aldus politicoloog Janne Narten, "maar eigenlijk beseft hij zelf dat hij, ironisch genoeg, een politiek lichtgewicht is geweest tijdens zijn burgemeesterschap."

What the fuck is dit

Constructief

Terwijl elk gemeenteraadslid apart vroeg om de bushalte voor hun deur terug te brengen, zonk bij de burgemeester de moed in de schoenen. Toen het gewoel plots abrupt eindigde omdat Stefaan Sintobin (VB) een heel luide scheet liet, stak de burgemeester zijn hand op. Zijn gezicht stond op onweer.

"Ik laat vanaf nu enkel nog constructieve kritiek toe op mijn beleid", verklaarde De fauw, "eender wie nog zaagt, sla ik op zijn bek." Als voorbeeld richtte De fauw zich tot zijn collega Franky Demon (CD&V) en plantte zijn vuist vakkundig in zijn toot.

Een onmiddellijke herziening zal er wellicht niet komen. Het neefje van de burgemeester en de originele auteur van het bussenplan Daantje (8) begint volgende week aan het nieuwe schooljaar en verwacht heel wat huiswerk. Ten vroegste in de kerstvakantie kan er dus een aanpassing worden doorgevoerd.