Toerist Mike uit de VS: "Thank you Bruges for the free bus!"

Een hartverwarmend verhaal deze namiddag aan het station van Brugge. Mike Dunville uit Texas arriveerde vanuit Brussel met de trein, maar besefte plots dat het stadscentrum toch zeker enkele minuten wandelen is.

We don't walk

"We don't walk in the States", stelt Mike resoluut, "ik wist onmiddellijk dat we een taxi moesten nemen. Ik opende Uber, maar.. niks. Doen jullie hier geen apps misschien?"

Dunville richtte zich dus maar tot de taxichauffeurs op het stationsplein. "Ik stapte in en vertelde de man vriendelijk het adres van ons hotel", getuigt Dunville, "de taxichauffeur staarde me gewoon aan, en dat ging zo minuten door. Tot ik dan maar weer uitstapte."

De horror

Dus deed Dunville wat niemand ooit wil doen: de bus nemen. De horror. "Ik had de keuze tussen een verouderde bus die omrijdt en waar ik geld voor moest neerleggen (De Lijn, nvdr), of een klein gezellig, gratis busje op kosten van de stad Brugge." Volgens Dunville stonden er ook verschillende Bruggelingen te wachten om de gratis shuttle te nemen, maar gelukkig kregen ze als toerist voorrang. "Dat vind ik niet meer dan normaal. Thank you Bruges!"

Burgemeester Dirk De fauw reageert kort: "zijn jullie daar weer met je domme bussen? Vraag gewoon aan ChatGPT om enkele platitudes te genereren en plak dat in jullie achterlijk krantje."