Straat afgezet in Sint Michiels omdat man zijn monocle kwijt is

Opschudding deze namiddag in de Lorkendreef in de affluente deelgemeente Sint-Michiels. Buurtbewoner Jean-Marie De la Vabeau (68) raakte rond de middag zijn monocle kwijt.

Geen fait divers

Er werd door de politie onmiddellijk een perimeter afgesteld, en extra versterking werd opgetrommeld bij de politiekorpsen waar men toch niks doet, zoals die van Diksmuide en Brussel-Zuid. "De man is uiteraard volledig van de kaart", reageert woordvoerder Karoline Dekooter, "we behandelen dit niet als een fait divers, dit is tenslotte Sint-Pieters niet."

Volgens De la Vabeau kan het bijna niet anders dan dat zijn monocle is gestolen door een buitenlander. "Dat zou onmiddellijk het eerste misdrijf op Sint-Michiels zijn in vijftig jaar. In 1973 had een Fransman namelijk door het oranje gereden ter hoogte van de Albert-I Laan", verduidelijkt Dekooter. Sinds dat voorval heeft men beslist om geen toeristen meer door Sint-Michiels te laten rijden door de Expresweg aan te leggen.

Onveilig

Verschillende inwoners van Sint-Michiels voelen zich intussen onveilig en zijn gaan betogen aan de Marokkaanse ambassade te Brussel. Maria Devriendt (72) benadrukt dat dit niet racistisch is: "we beschuldigen niemand, we vragen het hen gewoon vriendelijk. Als zij het niet gedaan hebben kunnen ze gerust eens rondvragen in hun vriendenkring wie wel hé, zo moeilijk is dat niet."

Gouverneur Carl Decaluwe heeft nog niet gereageerd, maar volgens verschillende buurtbewoners zal het niet lang duren voor het rampenplan fase 1 wordt aangekondigd.