Ook Keano De Cock van Daring Brugge overweegt overstap naar Saudi-Arabië

Nadat al verschillende voetbalspelers de overstap maakten naar Saudi-Arabië om er in het stof te gaan voetballen, overweegt ook Daring-spits Keano De Cock om het Tempelhof in te ruilen voor de Arabische luxe.

Arabische cultuur

"Ik heb inderdaad al een mailtje gestuurd naar TUI om te informeren", aldus Keano, "maar ik wacht nog op antwoord. Zulke dingen vragen tijd."

Volgens De Cock, die volgend jaar 34 wordt, hebben zijn gokschulden niets te maken met zijn keuze: "ik heb al jaar en dag een passie voor de Arabische cultuur: ik rij ook op benzine en ben op zich niet tegen een handdoek op mijn kop." Dat Saudi-Arabië een land is dat de mensenrechten niet respecteert, deert Keano niet: "ik respecteer enkel de Club en Tom Van Grieken."

Neymar

Volgens zijn zaakwaarnemer Kurt Defokker is het heel goed mogelijk dat De Cock volgend jaar in de spits staat naast pakweg Neymar of Ronaldo. "Keano is een erg empathische speler", legt Defokker uit, "als Neymar weer eens begint te huilen als het fragiele mietje dat hij is, dan kan Keano hem onmiddellijk troosten."

Bij Daring Brugge zien ze het dan weer minder positief: "De Cock is op zijn eentje verantwoordelijk voor 80% van onze drankomzet, wat heeft die jongen in godsnaam te zoeken in een droog land?", vraagt kantinehouder Katrine Desmedt zich af. Ook bij de supporters is er onvrede, maar blijft men constructief: "zijn er hier niet genoeg Arabieren op Sint-Pieters misschien? Kunnen we er niet nog wat importeren zodat Keano zich op zijn gemak voelt?"