Steenstraat autovrij, "behalve voor voltallige schepencollege"

De Brugse gemeenteraad heeft recent gestemd voor het autovrij maken van de bekendste winkelstraat van Brugge, de Steenstraat. "Dit is een grote stap die bij iedereen een grote impact zal hebben, behalve bij ons", aldus schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD).

Leefbaarheid

De reden waarom de straat autovrij wordt is officieel om de leefbaarheid te bevorderen, maar volgens ingewijden is het vooral omdat de schepenen zich dan sneller kunnen verplaatsen van de terrassen op 't Zand naar het Stadhuis.

"Tegenwoordig duurt het minstens vijftien minuten van het terras van de Bras naar de gemeenteraad", foetert anoniem schepen Mathijs G., "eigenlijk kan je dan nog perfect een glas rosé drinken. In de plaats daarvan staan we in de file tussen het gepeupel."

Oekraïne

Schepen Van Volcem haalt nog aan dat er oorlog is in Oekraïne en dat iedereen zal moeten inleveren, en dat de Bruggeling "moet stoppen van zagen". "Serieus, hebben jullie niets beter om over te klagen, zoals de gasprijzen?", aldus de populaire schepen.

Tenslotte is het publiek geheim dat schepen Franky Demon (CD&V) en collega Pieter Marechal (CD&V) grote fan zijn van illegale straatraces met dikke bolides, en dit is enkel mogelijk in de Steenstraat.