Bosbrandgevaar: is preventieve kap Tillegem en Beisbroek aan de orde?

De aanhoudende droogte begint ook in Brugge flink door te wegen. Vrijwel overal staat het grondwater te laag en is er een verhoogd risico op bosbranden. Hoog tijd om de levensgevaarlijke wilde bossen rond Brugge plat te leggen, vindt Brugs opiniemaker Janne Narten.

Al sinds de middeleeuwen maken de bossen Brugge onveilig. Eerst ging dat over struikrovers, enkele eeuwen later ging het over de bospoepers van Sint-Michiels. Nu kan een bos als Tillegem zomaar onze stad in de as leggen. Onverantwoord.

Daarom doe ik, Janne, Narten, een oproep aan burgemeester Marc De fauw: weg met die bomen. Er staan er toch genoeg in Afrika, of in de Amazone? We gaan die heus niet missen. Trouwens Marc, heb je al eens nagedacht over mijn eerdere voorstel? Stuur mij uw coordinaten en ik kom de Assblaster 3000 gerust langs brengen om even te proberen mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn. De prijs blijft hetzelfde: €200 en de voogdij over Franky Demon.

De vrijgekomen plaats kunnen we bovendien creatief invullen: we kunnen er bijvoorbeeld een bos op planten. Ik heb al vaker gezegd dat Brugge te weinig groen telt. Waarom doen we die domme bossen niet weg en planten we er bomen in de plaats?

Janne Narten