Binnenkort is het misschien definitief gedaan met zwemmen in de Reitjes

Zwemmen in de Reitjes was en is ook dit jaar terug een voltreffer. Zeker met dit zwoele zomerweer is een frisse duik echt aan te raden, blauwe algen of niet. "Beter blauwe dan groene algen", aldus Clubsupporter Olivier De Cock. Toch is het lang niet zeker als men volgend jaar ook nog zal kunnen zwemmen.

Schepen Franky Demon (CD&V) heeft al meerdere keren duidelijk gemaakt dat zwemmen in de Reitjes veel geld kost, en dat de stad al meer dan genoeg geld ter beschikking stelt voor zijn persoonlijk zwembad en het onderhoud van zijn verschillende Airbnb eigendommen. "Dat moet in principe voldoende zijn voor de Bruggeling", vindt de schepen.

Keuzes maken

"De schatkist staat al het hele jaar onder druk, en ik zou heel graag nog op herfstkamp gaan. We moeten keuzes maken", aldus schepen Demon, "en ik kies Bulbasaur!" Franky gooit een rood-witte bal in het struikgewas en verdwijnt uit het zicht. Burgemeester en bewindvoerder Dirk De fauw zucht.

"Het klopt dat we financiële keuzes zullen moeten maken", aldus De fauw. "Maar kijk nu toch!" Hij wijst naar Franky die achter een vlinder holt. "Je kan die bengel toch moeilijk het hele jaar in de tuin vastnagelen?"

Het koekenhartje van de burgemeester smelt en moet even bijpompen om het bloed door de verstopte aders van de geliefde man te krijgen. "Franky heeft activiteiten nodig, speciale activiteiten. En zwemmen is nu eenmaal te moeilijk. Franky is tenslotte nog maar 46 jaar."

Het budget voor het zwemmen in de Reitjes staat dus op de helling.

Franky komt terug bij ons staan. "Nonkel Dirk, je hebt toch niet gezegd dat ik niet kan zwemmen hé? Want in het ondiepe deel van het Olympia kan ik dat natuurlijk wel!" De fauw stelt de snotaap van middelbare leeftijd gerust: "natuurlijk niet Franky, hier speel wat met mijn sleutelhangers." De fauw richt zich terug tot ons: "altijd die bewijsdrang, dat is écht niet te harden."