Stadsbestuur op studiereis naar Wallonië om voor te bereiden op recessie

ECONOMIE - Na slechte resultaten in Duitsland en een nakende Brexit ziet het er meer en meer naar uit dat de Belgische economie binnenkort gaat krimpen. En dat is ook slecht nieuws voor de Bruggeling.

Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden, gaat het stadsbestuur nu op weekend naar Wallonië, om daar te leren hoe een recessie werkt. Tenslotte, Wallonië is Europees recessiekampioen, met een permanente krimping sinds 1902. "Het is inderdaad moeilijk om nog iets van waarde te vinden in de Walen", reageert Ward Maddens, politicoloog aan de Universiteit Gent, "meestal is dat gewoon een chalet in de Ardennen, of een droge worst."

"We willen zien hoe de Walen met de bittere realiteit van een recessie omgaan", vertelt Pastis Annys (sp.a) aan De Brugse Stem, "natuurlijk hebben we hier Sint-Jozef, maar dat is niet te vergelijken. In Wallonië hebben ze tenminste nog stromend water." Het voltallige stadsbestuur gaat nu dus op weekend in de Ardennen. Ex-premier Di Rupo zal hen opwachten aan het station van Dinant.