Pop-up bar naast crematorium De Blauwe Toren krijgt bakken kritiek

Het is opnieuw de zomer van de pop-up bars in Brugge. Op verschillende plaatsen waar je geen bar verwacht, duiken gin-, cocktail- en 'craft beer' bars op. Ook naast het crematorium De Blauwe Toren, maar die wordt niet erg goed onthaald door de Bruggeling.

"Zoiets doe je toch niet? Re-spect-loos", reageert Jessica Deweert, een aangeslagen Bruggeling, "geen Pils op het vat, en zelfs geen goeie pater? We kunnen toch niet elke dag gin drinken?" Verschillende buurtbewoners hebben zich georganiseerd in een buurtcomité "PPC", Pils voor de Pop-up aan het Crematorium. Die gaat samenzitten met de uitbaters van de pop-up en het stadsbestuur om tot een oplossing te komen.

"Het is niet enkel kwestie van pils op tap, we moeten respectvol omgaan met de omgeving. Hiernaast is er tenslotte wel een crematorium gelegen. Daarom stel ik Maes Pils voor", vertelt schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld) aan De Brugse Stem. Ook stelt de schepen een sluitingsuur voor om de omgeving ongemoeid te laten: "sluiten om 22u, maar ze kunnen 's ochtends wel opendoen. Zo kan men nog een pilsje pullen na een plechtigheid."