Anuna De Wever verstoort intiem etentje met 'Clap for Climate'

Ben en Gertie uit Koolkerke gaan hun 15de huwelijksverjaardag nog lang herinneren. Tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht kwam klimaatmeisje Anuna De Wever de intieme sfeer verstoren met een 'Clap for Climate'.

"Dat vond ik echt jammer", reageert Gertie Peeters (45), "Ben had net erg romantisch verteld hoeveel hij van me houdt, en plots stond Anuna De Wever daar te klappen als een debiel. Dit kan toch niet? Er is een tijd en plaats voor alles. Ben had net een stuk meloen in zijn mond en ineens stond Amoema daar." Het koppel voelt zich duidelijk niet goed bij de actie van De Wever. "Pas op, we willen uiteraard ook helpen met het klimaat te redden, maar laat ons alstublieft eens vijf minuten met rust zodat we kunnen eten."

"Toxische masculiniteit", reageert De Wever, "dit moet voor eens en altijd de wereld uit geholpen worden. Wat Ben deed met Gertie (dineren - gebraden kip, nvdr) is ontoelaatbaar en moet verboden worden." De Wever wil zoveel mogelijk haar 'Clap for Climate' boodschap verspreiden, en dat mag geweten zijn. Volgende week staat de jonge vrouw op Sint-Kruis voor de barbecue van de stad Brugge en deze vrijdag fleurt ze de begrafenis van Alfonsje Dedecker op. "Klimaat en hypocriete liberale politiek kunnen altijd en overal", reageert De Wever nog.