Stad steekt schuld Wintergloed-fiasco op Frank Vandenbroucke

Het stadsbestuur heeft een officiële mededeling uitgestuurd waarin het de schuld van het Wintergloed-fiasco bij minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke lijkt te leggen.

Nadat Bart De Wever (N-VA) en de werkloze, trouweloze, Franstalige alcoholieker Denis Ducarme (MR) de minister beschuldigden van haat en een gebrek aan empathie tegenover de middenstad, ziet de stad Brugge haar kans schoon om Vandenbroucke de schuld te geven voor de mislukking die Wintergloed heet. "De minister had maar moeten luisteren naar de middenstand en de horeca", legt schepen voor Pablo Annys uit, "we hadden gerust alle winkels en café's kunnen openen, alles was volstrekt veilig en de ziekenhuizen waren leeg. Dat komt omdat ik er voorzitter van ben en ik niemand met Corona binnenlaat."

Volgens Annys heeft Vandenbroucke hoegenaamd niks gedaan de afgelopen maanden. "Die hele lockdown was totaal ongepast en was voor veel mensen écht saai. Minister Vandenbroucke moet niet constant enkel aan de ouderen denken, maar mag ook eens iets doen voor de mensen die nog niet dood zijn."

Burgemeester is dankbaar

De zwaar onder vuur genomen Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) is zijn schepen zeer dankbaar voor de demarche tegen zijn partijgenoot en beschuldigt Vandenbroucke terwijl ook nog voor de stadsvlucht bij de Brugse jongeren, de opkomst van extreem-rechts en de architectuur aan de Belgische kust. "Ik ben blij dat de Vlaming mijn stommiteiten al zo snel vergeten is. Ik ben ook zeer verheugd dat we tijdens een gezondheidscrisis lekker op de gezondheidsminister kunnen bashen. We gaan hem echt mentaal kraken en al dat geld dat hij in de zorg wil investeren wegsluizen naar Zwitserland. De werkende mens krijgt van ons NIKS."