Gelekt: Stad Brugge schenkt Brugge-Award aan... Stad Brugge

Stad Brugge en Brugge Inc., de organisators van de nieuwe Brugge-Awards hebben per ongeluk de winnaars van de eerste editie in juni 2023 bekend gemaakt: Stad Brugge schiet de hoofdvogel af terwijl Brugge Inc. de trofee van Beste Startup wint.

Pluimen op de hoed

Het idee kwam van stadsambtenaar Didier Bruynooghe en de winnaar werd ook door hemzelf gelekt aan de pers: "de stad mag best wat meer pluimen op haar hoed steken", vindt de wel erg zelfverzekerde medewerker.  "Zélfs al heeft de stad niets gedaan voor de ondernemer. Ikzelf bijvoorbeeld zet mijn naam onder quasi elk project, zelfs als ik daar geen poot heb voor uitgestoken", zo illustreert Didier.

De Brugge-Awards ("ik ben helemaal zelf op de naam gekomen", aldus Bruynooghe) focussen zich op ondernemen. Vanaf deze week kunnen Brugse ondernemers zich inschrijven, maar dat is dus tevergeefs.

De winnaars van de resterende zeven prijzen zijn nog niet bekend, maar volgens collega's van Bruynooghe, zouden die allemaal naar Bruynooghe zelf gaan. "Gisteren stuurde hij mij om 22:40u nog smsen met de bekendmaking van de "Ambtenaar van de Maand": hijzelf", aldus stagiair Ward Baele (19) die al twee maanden zestig-urenweken draait.
De laatste prijs gaat nog naar Brugge Inc, een initiatief van de stad en naar eigen zeggen ook van Bruynooghe ("klopt, dat is mijn werk en niemand heeft meegeholpen"), wint dan weer de prijs van Beste Startup volgens onze bronnen.