SCHOKKEND: Pablo Annys betrapt op valsspelen bij manillen

Tijdens de wekelijkse kaartavond-... excuseer, gemeenteraad in het stadhuis is er iets weerzinwekkend gebeurd. Burgemeester De Fauw had net goede kaarten (na deze toevallig zelf gedeeld te hebben) toen hij zag dat schepen Pablo Annys, die liever anoniem blijft, een zes speelde.

De gevolgen waren niet te overzien. Schepen Blontrock gooide razend de tafel omver, schepen Goderis begon spontaan te janken omdat hij zijn tutje kwijt was en schepen Demon konden we betrappen terwijl hij aan het sabbelen was op de tut van Goderis.

Er zijn geruchten over een nieuwe verkiezing.

Dit is ongehoord,” aldus de Fauw, “als het vertrouwen er niet is, hoe kunnen we dan zeker zijn dat Annys niet foefelt met ons zwart geld? Of met de verkiezingscijfers? Ik vond al dat 2% van de stemmen veel was voor Vooruit.

Pablo Annys zelf heeft nog niet gereageerd, die ligt nog steeds met politiebewaking in de afdeling intensieve zorgen in het UZ Gasthuisberg in Leuven. Het schetencollege liet alleszins weten dat hij niet meer mag meekaarten voor de komende honderdduizend jaar.

Geschreven door KJB