Engie vertien(!)voudigt inschrijvingsgeld voor Dwars Door Brugge

Door de hoge inflatie, de oorlog in Oekraïne en het sluiten van reactor 2 in Tihange heeft Engie, de hoofdsponsor van Dwars Door Brugge, het inschrijvingsgeld voor de wedstrijd verhoogd van 16 euro naar 160 euro.

De Franse multinational wil zich er zo van verzekeren dat er maximale winst wordt geboekt. "Dat betekent echter niet dat iedereen zomaar de volle pot zal moeten betalen", verduidelijkt woordvoerder Benoît de Culessuyé, "we zullen een variabel tarief hanteren."

Photo by Miguel A Amutio / Unsplash

De deelnameprijs hangt dus af van wat je effectief hebt gelopen en hoe lang je erover hebt gedaan. Trage lopers  zullen dus meer moeten betalen. "De uiteindelijke afrekening komt pas maanden na de loopwedstrijd", verduidelijkt Engie. Dit komt omdat Engie een volledige kernreactor langer moet laten draaien om de richtingsaanwijzers op het parcours van elektriciteit te kunnen voorzien.

Deelnemers aan de wedstrijd zijn ook automatisch ingeschreven voor alle wedstrijden in de Engie Running Tour series, dit aan een tarief van €160 per wedstrijd. "Enkel voor de Ten Miles of Charleroi moet men niet betalen", aldus nog de Culessuyé, "die krijgen de mensen er voor niks bij."