Spiegelrei krijgt exclusieve jachthaven, Mirroir-Le-Zoute

Het worden drukke dagen aan de Spiegelrei. Vanaf september komt er een jachthaven, waar kapitaalkrachtige booteigenaars zullen kunnen aanmeren. "Dit wordt de meest kwalitatief hoogstaande jachthaven van België", aldus initiatiefnemer Jean-Philippe Lippens.

Dat de Spiegelrei opnieuw boten zou verwelkomen, stond in de sterren geschreven. In middeleeuwse tijden speelde een groot deel van de havenactiviteiten van Brugge zich immers af aan deze rei. "We willen de geschiedenis dan ook gerechtigheid doen door de Spiegelrei om te toveren tot een jachthaven, waar de mondaine elite van Brugge zich  thuis kan voelen", stelt Jean-Philippe Lippens, voorzitter van het desbetreffende actiecomité.

Dat de Spiegelrei wellicht niet de meest voor de hand liggende plaats is om een jachthaven op te richten, beseft ook Lippens. "Veel jachten zijn immers te groot om onder bruggen zoals de Carmersbrug te varen. Onder meer deze brug, maar ook de Snaggaardbrug, zal daarom moeten afgebroken worden en vervangen door een ijzeren ophaalbrug. Daarvoor hebben we al toestemming gekregen van schepen van ruimtelijke ordening Franky Demon", vervolgt Lippens zijn verhaal. Er zal natuurlijk ook wel reclame moeten gemaakt worden om volk te lokken. "We kiezen  voor de naam Mirroir-Le-Zoute, omdat je dan meteen weet wat voor volk we willen".