St-Patrick’s Day in Ierse pub loopt uit de hand: 'Ieren waren té vriendelijk'

Gisteren vierden de twee Ierse pubs in Brugge Saint-Patrick's Day. Het jaarlijkse feest wordt aanzien als de nationale feestdag van Ierland en daar hoort natuurlijk veel Guinness bij.

"We openden omstreeks 14u. Iets vroeger dan gewoon, maar we verwachtten niet erg veel klanten. We waren echter verbaasd dat er maar liefst twintig Ieren buiten stonden te wachten", getuigt Tanja, uitbater van de Ierse pub. "Er was al snel heel veel sfeer, en de Ieren waren de hoffelijkheid zelve. We kregen mooie fooien, ze vroegen ons hoe het ging, of ze een pintje konden trakteren ..."

Dat bleek echter niet naar de zin van de vaste - Brugse - klanten van de pub. "Alain en Bert kwamen iets later binnen, en vanaf de eerste minuut waren er problemen", jammert Tanja. De Ieren vroegen Alain en Bert hoe het ging en of ze al lang in Brugge woonden.

"Wie vraagt nu zoiets?", Alain is er duidelijk niet goed van. "Er zijn grenzen, en dit ging er los over." Volgens kompaan Bert gingen ze zelfs nog verder: "ja, ze vroegen me of ik geen glas Whiskey wou, en wat mijn favoriete voetbalploeg is. Bah, ongehoord. Ik zou het eens in hun land moeten proberen. Is achterdochtig staren en zwijgen niet goed genoeg meer?"

Voor Tanja zat er niks anders op dan vroeger dan voorzien te sluiten. "Het is jammer, we zijn een Ierse pub maar met zulke manieren kan een café niet draaien", klinkt het nog.