Inwoners Sint-Pieters blij met nieuw woon-zorgcentrum: 'het is eens iets anders'

Vanaf 2022 gaat de bouw van een nieuw woon-zorgcentrum in de Sint-Pietersmolenstraat van start. De locatie komt als een verrassing.

"We zijn erg opgetogen met de komst van het woon-zorgcentrum. dit is een echte opsteker voor Sint-Pieters. Ik denk niet dat er vele andere zorgcentra op Sint-Pieters zijn, behalve dan Rusthuis De Vliedberg, de serviceflats in Park Ter Poele, residentie Ter Walle en het nieuwe woon-zorgcentrum Prinsenhof naast de Sint-Pieters Molenwijk", reageert een opgewekte Marie Dekesel, inwoner van de Blankenbergse dijk. "En nog het woon-zorgcentrum Herdershove." Volgens Marie is er een duidelijk tekort aan gelijkaardige zorgcentra.

Schepen van sociale zaken Pablo Annys (sp.a) is trots op de verwezenlijking: "De locatie is na lang overleg en met de grootste zorgvuldigheid gekozen. Toen kregen we echter tegenkanting van de buurtbewoners op Sint-Michiels, dus hebben we op het laatste moment beslist om het ergens op Sint-Pieters neer te ploffen."

Het is niet de eerste keer dat een nieuw project verplaatst wordt van de oorspronkelijke locatie naar Sint-Pieters, op Sint-Pieters gelden er namelijk amper regels. "Klopt, daar moeten we geen buurtsessies organiseren en mogen we nog met asbest bouwen. Het geeft de grootste voldoening om het oude en authentieke Sint-Pieters-Op-Den-Dijk te moderniseren."

Of de buurtbewoners daar ook zo over denken? "Geen idee, niet gevraagd", aldus nog schepen Annys.