GAS-boetes voor Oostkampenaren die zich voordoen als Bruggeling

In een poging de Brugse identiteit te beschermen, stelt schepen Franky Demon voor om voortaan GAS-boetes uit te schrijven aan mensen uit de randgemeenten rond Brugge die zich als Bruggelingen voordoen. "Het is tijd dat we een eind maken aan deze lasterlijke evolutie", aldus de schepen.

Schepen van leefmilieu Franky Demon stelt voor om voortaan GAS-boetes uit te schrijven aan mensen uit de randgemeentes rond Brugge die zich voordoen als Bruggeling. Het gaat dan meer specifiek om mensen uit de gemeentes Oostkamp, Jabbeke, Zedelgem, Damme en Beernem. Wie betrapt wordt op het zichzelf voorstellen als Bruggeling, riskeert ter plaatse een GAS-boete van wel liefst 100 euro te moeten betalen.

"We merken al jaren dat mensen uit deze randgemeentes zichzelf het recht toe-eigenen om naar de buitenwereld toe te doen alsof ze uit Brugge komen. Aan deze lasterlijke evolutie proberen we nu een punt te stellen", stelt de schepen. Dit voorstel past binnen zijn plan om voortaan beter de Brugse identiteit te beschermen. "Laten we wel stellen: pakweg een Zedelgem en Brugge zijn twee verschillende werelden. Wie het er destijds niet voor over had om zich in Brugge te vestigen moet nu ook niet doen alsof hij er bij hoort", aldus nog de schepen.