Burgemeester De Fauw wordt nieuwe Burgemeester in "Samson en Gert"

Studio 100 kondigde gisteren aan dat Brugs burgemeester Dirk De Fauw (CD&V) de nieuwe burgemeester wordt in het Ketnet programma "Samson en Gert". Het programma zou naar verluid nood hebben aan een 'nieuw en fris gezicht'.

"Ik ben heel erg blij met mijn rol in het programma!", vertelt De Fauw. "Als échte burgemeester heb ik natuurlijk al veel ervaring in het knippen van lintjes, wat goed van pas komt voor mijn personage. Als voorbereiding op 'Mijnheer De Burgemeester' ben ik al twee maanden dagelijks vliegtuigjes aan het lijmen.

Het nieuws spreekt tot de verbeelding gezien Walter De Donder, de acteur die tot voor kort Mijnheer De Burgemeester speelde, in 2011 écht Burgemeester werd van Affligem.

"Ik heb aan Studio 100 voorgesteld om Mercedes Van Volcem 'Frida Kroket' te laten spelen en in Franky Demon zag ik wel een goeie 'Van Leemhuyzen', maar daar gingen ze nog eens over nadenken." ,Vertelt De Fauw. "Ik kijk heel erg uit naar de opnames. Die zullen plaats vinden tijdens de zomer, Dan is er toch geen zak te doen in Brugge."