Spice Girls beginnen tournee in Brugge

Ze hebben ons even laten wachten, de Spicey Girls van de UK. Bekend van 90’s hits zoals ‘If You wanna be my Lover’ en de Tabasco hit ‘Spice up Your Life’.

Nu zijn ze terug en plannen ze een wereldtournee van formaat. De kick-off wordt gegeven op de Markt, daarna volgt ook een heuse afterparty in café Pick op de Eiermarkt, waar Wendy Van Wanten het voorprogramma van het spektakel-gebeuren zal versieren. De Brugse Stem had een exclusief interview met de Girls.

Danny Veaux: En girls, zien jullie het een beetje zitten?

Ginger Spice: Ewel lustert, we zien het vré wel zitten jong! Hoh Brugge zeg! En ton nog met onze Kick Off up de markt! Da we dat nog meugen meemaken zeg, éh girls? (kijkt anticiperend (n.v.d.r))

Scary Spice: Ja, ze kijkt er al enorm lang naar uit om een keertje in Brugge op te treden. Eigenlijk is het ook allemaal in Brugge begonnen he?

Posh Spice: Inderdaad! We waren op schoolreis in Brugge en we zijn ’s avonds een staptje gaan zetten. We waren in de Kuiperstraat beland. Je kan het wel geloven zeg. We trokken onze ogen open van amazement! Zóveel ambiance dat er daar bruiste en al die sjieke vurige mensen! ‘t Is ook daar dat we ook een goed mondje Brugs hebben leren ‘klappen’! Vooral Ginger, ze heeft er nog een lief opgelopen! (lacht in het vuistje)
Waar is Baby Spice trouwens?

Baby Spice: ‘Kben ier wih! ‘Kmoest me papfles nog upwarmen!

Ginger Spice: Aja! Ewel ton ziewe met onze zatte botten in de Karaoke bar beland! ’t Was daar een dude aan de toog die e Duveltje aant drienken was en em vroeg: ‘Zeg juffrouwtjes! Can i ask you somethingk? Would you like to sing me a song, a David Bowietje?’ Immediately dachten we van jah, dat ist! Samen een liedje zingen, da wordt lachen! (gehyped klappend in de handen)

Sporty Spice: Ja we hadden ook vré veel chance dat Jean Blaute daar zat! Achteraf kwam hij nog naar ons en hij wou direct een nummerke met ons doen! Diezelfde avond nog hebben we ‘If You Wanna Be my Lover’ geschreven in den oede Snuffel waar dat we sliepen.

Baby Spice: Heeft er ier iemand me bavette gezien?

Posh Spice: Wacht joenk ‘kgaan helpen dat het nie op je bloezeke is. (Zet Baby Spice op haar schoot en voedert haar)

Danny Veaux: Ja.. En hoe komt het dat jullie zo lang gewacht hebben op een tournee?

Posh Spice: Ja ik was vooral bezig met de voetbalskleren te wassen en te strijken van de David, maar ‘t begon toch wel te scharten vanbinnen om weer voor een groot publiek te gaan staan en om mijn talenten aan de mensheid te tonen. Ik geloof erin dat de Spice Girls een spiritueel doel hebben in de wereld. We zijn alle vijf verlichte wezens… Zeker op ‘t podium met al die spots en die schienwerpers! We brengen joy en verlichting aan de mensen!

Baby Spice: Burp! Oei excuseer. (Houdt hand voor de mond, bloost.)

Sporty Spice: Flink wih Baby Spice, je bent aan’t groeien!

Danny Veaux: En terwijl da jullie in Brugge zijn, gaan jullie ook nog wat dingen gaan bezoeken of doen?

Ginger Spice: Ja jong, ik en wel goeste voe nog eki goe te goan shoppen in Brugge zeg! Kzien daar de vorige keer naar ne vré sjieke wienkel geweest… De dienge.. Delhaize! En ‘kwil nog eki met Baby Spice naar de Permaman goan..

Baby Spice: Mag ik dan een ijsje?

Ginger Spice: Mo joag joenkske! (pakt Baby Spice eens stevig dicht)

Scary Spice: En naar de Think Twice, het zijn net één euro-dagen op onze Kick Off!

Baby Spice: Oeie, ‘kpeize da’k gaan moeten ververst worden..

Danny Veaux: ‘t Is nie erg joenk, we hebben toch juste gedaan. ‘t Was aangenaam, we zien mekaar in Brugge dan éh!‘

Ginger Spice: Ewel ‘tis da! We kunnen anders eentje gaan drienken achteraf up de Eiermarkt éh

Danny Veaux: Ewel ik kijk er al naar uit!

De Spice Girls: Ja, wij ook! (synchroon) Hahaha “Citroen” (tikkend, vechtend, slappe lach-lachend).