"Settle For Less" is nieuwe slogan van Open Vld

Partijnamen veranderen is terug hip. Na de omdoping van sp.a naar VOORUIT, roept ook Matthias De Clercq (Open Vld), burgemeester van Gent, op om de naam van zijn partij te veranderen. Open Vld Brugge wacht echter niet en adopteert vanaf vandaag al een nieuwe slogan.

"Zeg liever 'baseline', 'slogan' klinkt te oubollig", reageert toekomstig schepen Jasper Pillen (Open Vld), die de partij wil spiegelen aan de stijl van de Waalse liberale voorzitter George-Louis Bouchez. "Bouchez heeft zijn partij opgebla-, ik bedoel: nieuw leven ingeblazen. Wij mogen niet achter blijven."

Burgemeester van Gent Matthias De Clercq (Open Vld)

Na het ballonnetje van Gentenaar Matthias De Clercq nemen de Brugse liberalen de vlucht vooruit. "Settle for less" wordt de nieuwe baseline. "Hiermee willen we de Bruggeling duidelijk maken dat ze niet te veel moeten verwachten. We zullen werken voor Brugge, maar dat betekent niet dat we ons best gaan doen. Verwacht niet meer dan het absolute minimum", vertelt Pillen aan De Brugse Stem, "een beetje zoals jullie nieuwswebsite."

Voor de herpositionering van de partij heeft men een PR- en reclamebureau onder de arm genomen. "Handig genoeg leid ik dat reclamebureau zelf", glundert Pillen, "zo kan ik de publieke rekening van de partij voor mijn persoonlijke doeleinden gebruiken."

De liberale achterban heeft de herpositionering reeds goedgekeurd via een druk gevolgde videovergadering met alle vijf partijleden. Partijlid Andries Cayenne is dan ook laaiend enthousiast: "fantastisch dat we met een simpele marketingstunt zoveel nieuwe kiezers kunnen aanspreken. Nu hoeven we dat niet meer persoonlijk te doen. Over mijn lijk dat ik ooit huisbezoeken doe."