Ook Brugse carrosserie Voorruit boos op sp.a na naamsverandering

Na de verontwaardigde reactie van kunstencentrum Vooruit in Gent, heeft nu ook carrossier Voorruit uit de Koolkerkse Steenweg gereageerd op de stuntelige aankondiging van de sp.a. "We hadden tot zover een meer dan behoorlijke en betrouwbare reputatie", vertelt Stevie Verschilde (35), "ik snap niet waarom sp.a die nu volledig de grond in moet boren door onze naam te misbruiken."

Stevie Verschilde zelf stemt al jarenlang 'genuanceerd en doordacht', in zijn eigen woorden. "Ja klopt, op het Vlaams Belang", verduidelijkt Verschilde, omdat volgens hem de sp.a haar voeling met de werkmens is verloren. "Iedere vier jaar staan ze hier met hun mond vol tanden aan de deur om te vragen of het voetpad moet worden hersteld, terwijl er twee straten verder een Marrokkaans gezin woont. Vind jij dat normaal?"

Gerechtelijke stappen

Volgens de socialistische partij zat de naamsverandering er al een tijdje aan te komen, en heeft de partij in het verleden meerdere keren contact gezocht met de garagist. "Maar dat was om de Porsche van schepen Philip Pierins (sp.a) te herstellen. Niks over een naam", jammert Verschilde, die gerechtelijke stappen overweegt: "Ik heb een advocaat onder de arm genomen (Renaat Landuyt, nvdr) die de partij en de zwakke plek van de partij (Annick Lambrecht, nvdr) kent. Ik heb er goeie hoop op dat we de rechtzaak winnen."

Vanuit de sp.a wordt kort gereageerd met een mooie tekening van Sinterklaas van schepen Mathijs Goderis en tientallen naakte Tiktok-filmpjes van schepen Pablo Annys, 'dat is onze nieuwe stijl', verklaart die laatste.