Schepen Franky Demon vermant zich en gaat niet op Chiro-kamp

Zware dagen ten huize Demon. De bekende en populaire schepen heeft uit noodzaak zijn deelname aan het Chiro-kamp in de Ardennen dit jaar moeten intrekken. "Hier zijn geen woorden voor", snikt schepen Demon (CD&V), "voor het eerst in 44 jaar mis ik hét evenement van het jaar. Dit is erger dan een oorlog."

En een oorlog, dat is het zeer zeker. "Wel, toch tenminste wat ik er mij bij voorstel. Ik heb zelf nooit een oorlog meegemaakt, maar alle andere politici gebruiken de vergelijking, dus ik ook. Geen Chiro-kamp is een misdaad tegen de menselijkheid", aldus Demon.

Maar toch heeft de schepen van onder meer leefmilieu het nog niet opgegeven. Leider Bart Bos (16) uit Christus-Koning getuigt: "om de tien minuten krijg ik telefoon van Franky, smekend om het kamp toch te laten doorgaan, desnoods in zijn tuin. Maar dat zou onverantwoord zijn gezien de huidige situatie." Toch laat Franky zich niet uit het lood slaan. Op Facebook circuleerde kort een groep waar foto's van vorige kampen worden gepost. Die groep werd echter snel offline gehaald wegens ongepast. "Foto's van een veertiger met korte broek en bretellen worden aanzien als aanstootgevend", aldus de moderator.