Isolement valt niet zwaar voor Pol Van Den Driessche: "ik ben het gewoon"

Oud top-politicus Pol Van Den Driessche (VU, CD&V en N-VA), heeft geen moeite met het coronavirus, integendeel. "Ik ben het sociaal isolement intussen wel gewoon", reageert de 'politicien passé' van onder meer de Vlaams-Nationalisten.

"Je ziet het misschien niet aan me, maar ik leef al meerdere jaren op mijn zolderkamer", vertelt een ongeschoren en verwilderde Pol ons, "na al mijn politieke successen (deelname aan de verkiezingen, nvdr) heb ik een tijdje geleden besloten om me af te zonderen. Ik kom mijn kot enkel nog uit om irrealistische voorstellen te lanceren op de gemeenteraad." En dat isolement werpt na lange tijd eindelijk zijn vruchten af.

Te vaak nog wordt PVDD bestempeld als vergane glorie, maar in tijden van Corona is hij terug brandend actueel. "Ik ken als geen ander de gevaren van lichamelijk contact", stelt de onpopulaire Bruggeling, "voor je het weet heb je Corona aan je been. Of erger nog, een rechtzaak. Maar niet met mij!"

Daarom komt PVDD nu met een stappenplan voor de bevolking voor de komende weken.

Het stappenplan

1) Moet je werkelijk je huis uit?

De café's zijn misschien wel gesloten, maar we moeten toch allemaal even buiten kunnen komen?

2) Moet je werkelijk je naaste aanraken?

Christus zegt: raak je naaste aan, zoveel mogelijk dat schept een band.

3) En indien ja, waar dan?

In het Bijbelse hoofdstuk 'Een Beschrijving Van De Stad Jerusalem" staat duidelijk geschreven 'via de achterpoort'. Duidelijker kán niet.