Davy hamstert met een reden: "Ik kak gewoon heel erg veel"

Davy Dehandschutter (57) uit Oostkamp werd onlangs op de vingers getikt door buren René en Marie Vervaert (beide 78). "Zijn hamstergedrag brengt ons allen in gevaar. Denk toch ook eens aan de andere mensen!"

Dehandschutter komt nu met een merkwaardige uitleg voor zijn gedrag: "Sorry, maar ik lijd aan een zeldzame ziekte waar ik meer dan tien keer per dag moet kakken. Sommige dagen zit ik meer op de pot dan wat anders." Volgens Dehandschutter wordt de ziekte te vaak over het hoofd gezien. Mensen praten vaak over griep of corona, maar men vergeet altijd de andere ziektes, zoals aids, het kaksyndroom en supporteren voor de Cercle.

De arme man heeft al verschillende jobs moeten opgeven door zijn aandoening. "Ik werkte voor een lange tijd in de Coca-Cola fabriek in Oostkamp", vertelt Davy, "maar toen mijn ziekte doorheen de jaren evolueerde naar de meer vloeibare vorm, werd ik ontslagen. Teveel tijd doorgebracht op het toilet, zo klonk het bij de directie." Nu werkt Davy handig genoeg in de openbare toiletten aan het Bargeplein. "Zelfs zonder toeristen is het hard werk", vertelt Davy terwijl hij zijn tiende koffie opslurpt en zijn derde pakje sigaretten opent.

Daarom dus dat Davy nu honderden rollen WC-papier heeft ingekocht. "Dat wijkt eigenlijk weinig af van mijn normale routine. Met 80 rollen doe ik normaal gezien een week. Echt waar meneer, dat loopt er gewoon uit, je hebt geen idee."