File aan Gentpoort 47 km ingekort sinds invoeren telewerken

De oneindige file aan de Brugse Gentpoort is serieus ingekort nu vele mensen van thuis uit beginnen werken. De file, die tot voor kort in Boulogne (Frankrijk) begon, begint nu nog net voorbij Calais.

"Een onverwacht positief effect", aldus Mercedes Van Volcem (Open Vld), "de file gaat nu via Duinkerke, Veurne, tot aan de A10, de E40 op, dan via de Torhoutse Steenweg, de Hauwerstraat, de Zuidzandstraat in, via de Dijver naar de Coupure en dan uiteindelijk naar de Gentpoort." Een enorme verbetering, klinkt het bij de schepen.

Moet er dan nog een oplossing komen voor het bruggenprobleem? Duidelijk niet, denkt de schepen: "wanneer hebben proactieve, anticiperende maatregelen ooit geholpen?"

Door de lagere verkeersdruk is het ook het perfecte moment om werken uit te voeren. "Klopt, we hebben net een voorstel ingediend om alle straten die nog niet openliggen aan te pakken", aldus schepen van openbaar domein Van Volcem, "ook de straten die nog maar net zijn heraangelegd. Geldmuntstraat, we're back!"