Archeologiemuseum krijgt klappen: 5 bezoekers minder deze maand

Het minder bekende Brugse archeologiemuseum heeft er tot nu toe geen goede maand opzitten. Het museum had maar liefst 71% minder bezoekers deze maand, vergeleken met vorig jaar. De curator is de wanhoop nabij.

"We hebben nochtans ferm geïnvesteerd deze winter", vertelt curator Bert Pijpe (25) aan De Brugse Isolatie, "we hebben kilo's zand en aarde vanuit de Westhoek en verschillende gebroken potten en pannen uit Dudzele aangekocht." Maar het mocht niet baten. In tijden van sociaal isolement blijven de bezoekers thuis.

Ook de infrastructuur van het museum werd aangepakt. Nodeloos zo blijkt nu. "Zoals ieder jaar hebben we van de feestdagen gebruik gemaakt om het hele museum te vullen met de herkenbare oude scheetgeur die het archeologiemuseum definieert. Geloof me, daar hadden we de voltallige staf van het Brugse museumwezen voor nodig."

Veertien dagen enkel ajuinen en doperwten eten, voor niets.

De nieuwe aanwinst van het archeologiemuseum 

Toch geeft het museum de hoop niet op. "We denken er aan om een virtuele rondleiding aan te bieden op het internet", zo zegt de curator, "met onze GoPro hebben we verschillende filmpjes van gebroken muurschilderijen en gedateerde opschriften opgenomen. Mieltje hier heeft model gestaan als oude Belg uit de middeleeuwse periode en leest voor uit een boek van Hugo Claus."