Komt er binnenkort bier uit de kraan? Telewerken biedt tal van voordelen

Telewerken, of thuiswerken, is geen normale situatie voor het gros van de bevolking. Velen voelen zich geïsoleerd en we moeten vaker boodschappen doen. Vooral de zwaardere inkopen, zoals bakken bier, maken het lastig. "En daar moet verandering in komen", stelt Ivo Ryan (35) van de Brugse Vereniging van Zythologen.

Er komen donkere tijden op ons af, en daar moeten we ons zo goed mogelijk voor wapenen. "Maar we moeten af van de vele supermarkt-trips. Vandaag alleen al ben ik drie keer naar de Colruyt gereden om de biervoorraad aan te vullen." Ivo Ryan stelt daarom voor om eindelijk werk te maken van die vertakking van de Brugse bierpijplijn. "Waarom zou het niet mogelijk zijn om in te tappen op de hoofdpijplijn en zo alle Brugse gezinnen te voorzien van het essentiële?"

De huidige bierpijplijn

Het stadsbestuur staat daar niet volledig weigerachtig tegenover. "Een bierleiding naar elke woning heeft inderdaad heel wat voordelen", reageert schepen van cultuur en drankgelegenheden Nico Blontrock (Radio 2). "Normaal gezien schuim ik nog steeds recepties af deze tijd van het jaar, maar door het Coronavirus valt dat dik tegen. Deliveroo is ook geen optie, daarvoor is mijn debiet veel te hoog."