Bruggeling lanceert cava met wel héél speciale smaak

Dat Bruggeling Mario Van Holsbeeck sinds een bezoek aan het volgebouwde Benidorm al jarenlang een grote fan van Spanje is, wisten zijn vrienden al. Nu wil de Bruggeling zijn liefde voor het mooie land delen door zijn eigen merk van cava te lanceren.

Échte Brugse cava

"Mijn cava is de eerste écht Brugse cava, van mijn eigen wijngaarden in Catalonië", vertelt de enthousiaste Mario, "kom, ik geef je een glas. Proef eens van deze."

We nemen een goeie teug, en merken direct een wel heel aparte smaak op. Kan het dat de cava een beetje naar... pik smaakt?

"Klopt helemaal Kenny", glundert Mario, "na jarenlang experimenteren en het kruisen van verschillende druivenrassen, ben ik er eindelijk in geslaagd om de smaak van de cava dusdanig te veranderen." Van Holsbeeck benadrukt dat hij de eerste is ter wereld die hierin is geslaagd.

Waarom?

Wij vroegen Van Holsbeeck waarom hij dat in godsnaam heeft gedaan, en of we geen glaasje cava konden krijgen zonder bijsmaak. "Het beste dat ik kan doen is slechts een klein beetje pik", reageert hij gepikeerd.

Van Holsbeeck neemt een goeie slok van zijn glas cava en we zien zijn oogjes fonkelen. Plots wordt hij serieus. "Ik heb dit gedaan voor alle mensen zoals ik die niet graag alcohol lusten, maar toch naar de kloten willen gaan op een dinsdagavond. Dit is voor jullie, rakkers!", vertelt de Bruggeling, waarna hij zijn glas nog maar eens volgiet met de Extra Pik variant.